Beglazing

Nieuw dubbelglas laten plaatsen is een goede manier om de wooncomfort te verbeteren die je samen met de aankoop van nieuwe kozijnen kunt doen. Het komt vaak voor dat dit tegelijkertijd plaatsvindt omdat je wellicht nog enkelglas of oud dubbelglas hebt en betere wilt om meer te kunnen besparen op je energierekening. In dat geval heb je waarschijnlijk nog oude kozijnen met een te dunne sponning om dit glas erin te zetten. De enige optie is dan om tevens de kozijnen te vervangen zodat het nieuwe glas erin past.

Andersom kan het ook zo zijn dat je oude houten kozijnen hebt die zijn gaan rotten. In dat geval wil je nieuwe kozijnen (van kunststof bijvoorbeeld) maar dien je tevens nieuw en beter dubbelglas te kopen omdat je de oude niet kunt hergebruiken; deze zijn bijvoorbeeld te dun voor de dikkere sponning van het nieuwe kozijn. We moeten er echter wel bij vermelden dat het aanpassen van de dikte van de sponning mogelijk is. Het beste kun je je laten adviseren door een glaszetter om de meest ideale (en goedkope) oplossing voor de situatie bij jou thuis te bespreken. Het zal je namelijk veel geld schelen als blijkt dat de kozijnen niet vervangen hoeven te worden.

Prijsvoorbeelden beglazing

De kosten variëren afhankelijk van de dikte en het soort glas. Zo wordt HR++ glas het meest gekozen omdat het de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Hieronder een paar prijsindicaties van wat dit jou ongeveer zou kunnen kosten. De genoemde type woningen kunnen in jouw woonplaats natuurlijk groter of kleiner zijn maar gaan we hier uit van het Nederlandse gemiddelde.

Type woning Oppervlak glas (m2) Totale kosten Jaarlijkse besparing
Eengezinswoning 20 m2 €2500 tot €2750 euro €225 euro per jaar
Appartement 15 m2 €1750 tot €2375 euro €185 euro per jaar
Hoekwoning 30 m2 €3000 tot €3700 euro €275 euro per jaar
2-onder-1 kap 35 m2 €4000 tot €5000 euro €350 euro per jaar
Vrijstaande woning 50 m2 €6500 tot €7000 euro €475 euro per jaar

Je kunt uitgaan van ongeveer €140 euro per m2 HR++ glas. Dit is inclusief het plaatsen en de btw. De exacte prijzen weten? Laat meerdere glaszetters je een voorstel doen! Vraag vrijblijvende offertes op.

Prijstabel glasisolatie per m2 in 2019

Hieronder staat een globale schatting van de kosten en de U-waarde per glassoort, waarbij de U-waarde de isolatiewaarde aangeeft (hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie).

Soort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5,8 €30 euro
Voorzetraam excl. coating 2,8 €95 euro
Voorzetraam incl. coating 2,0 €110 euro
HR glas 1,8 €65 euro
HR+ glas 1,4 €90 euro
HR++ glas 1,1 €140 euro
HR+++ glas 0,6 €200 euro

Wat kost een glaszetter?

Een glaszetter met minimaal enkele jaren ervaring zal een uurtarief van ongeveer €50 euro hanteren. De prijzen die hierboven staan zijn inclusief dit uurtarief.

Dubbelglas subsidie 2019

Van tijd tot tijd kun je gebruik maken van subsidieregelingen. Op dit moment kun je echter geen subsidie meer krijgen voor isolatie en dubbelglas (meest recente regeling: SEEH-regeling), maar enkel gebruik maken van een BTW-regeling (9% BTW dubbelglas regeling). Beglazing wordt daardoor automatisch tegen een lager btw-tarief geplaatst (alleen de arbeidskosten zijn belast met 9% btw) en is dit berekend in de prijzen in de tabellen hierboven. De verlaging zal automatisch verwerkt worden op de factuur van de vakman.

Renovatiewerkzaamheden worden in 2019 beloond door de overheid en krijg je 12% korting op de arbeidskosten. Meer over het 9%-tarief regeling vind je hier: www.belastingdienst.nl en bekijk ook www.dubbelglas-subsidie.nl

Wat kost dubbelglas?

Benader glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschaf van dubbelglas. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten