Kozijnen kopen in Polen

Geld besparen door (kunststof) kozijnen in/uit Polen te kopen? Dit is een haalbaar alternatief als je van plan bent om je kozijnen (deels) te vervangen.

Als je goedkopere kozijnen uit dit land wilt dan heb je twee opties:

  1. Je koopt je kozijnen bij een Nederlands bedrijf die enkel Poolse kozijnen importeert en de kosten laag houdt.
  2. Of je leest je in, meet al je ramen op en bestelt je kozijnen bij een Pools bedrijf in Polen. Je kunt je kozijnen dan laten bezorgen of zelf ophalen.

Optie 1

Het voordeel van de eerste optie is dat je te maken zult krijgen met een 'Nederlands product', een Nederlandse garantieregeling en kortere lijnen. Stel dat er binnen 4 jaar iets onverhoopt misgaat, dan kan een bedrijf dat in Nederland gevestigd is natuurlijk veel sneller schakelen.

Daarnaast is het ook zo dat de producten die zo een bedrijf in Nederland verkoopt ook vervaardigd is voor de Nederlandse markt. Het bedrijf houdt rekening met bijvoorbeeld de Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) keurmerk; welke ze in Polen natuurlijk niet kennen.

Verder zijn er technische verschillen met producten die voor andere markten bedoeld zijn en komen naar binnen- en naar buitendraaiende ramen ook voor. Een leverancier die gespecialiseerd is in Poolse kozijnen kan je hier meer over vertellen natuurlijk. Net als Duitse kozijnen hebben diverse Poolse fabrikanten ook dealers in Nederland. Je kunt dus gewoon hier in Nederland naar de showroom gaan en deze Poolse kozijnen bewonderen.

Optie 2

Als je gaat voor optie 2 moet je sowieso rekening houden met producten die bestemd zijn voor de Nederlandse (of Belgische/Duitse markt). Hoe meer deze overeenkomt met kozijnen die hier op de markt verkocht worden des te beter je aankoop zal zijn. Waarom? Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een korting kunt krijgen op je inboedelverzekering als je woning veilig verklaart is. Kozijnen, ramen en beslag van hoge kwaliteit zijn onderdeel van de beoordeling. Kozijnen die niet voor de Nederlandse markt bedoeld zijn hebben natuurlijk geen PKVW keurmerk bijvoorbeeld. Dit keurmerk is dan ook een van de eisen van de verzekeraars.

Prijstabel kozijnen uit Polen in 2019

De prijzen van kozijnen die uit Polen komen zijn natuurlijk een stuk lager. Dat is ook de belangrijkste reden waarom mensen hier aan willen beginnen. De totale kosten kunnen zo maar even 40% lager uitvallen als je al je kozijnen uit dit land haalt. Ook voor dubbelglas zul je in dat land minder betalen. Een overzicht:

Soort kozijn Afmeting (m2) Prijs in Nederland Prijs in Polen
Kunststof kozijnen 1 m2 €600 per m2 €400 - 450 per m2
Hout 1 m2 €750 per m2 €500 - 550 per m2
Aluminium 1 m2 €900 per m2 €600 per m2
Staal 1 m2 €975 per m2 €650 - 700 per m2

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten