Kozijnen kopen online

Kozijnen kun je via meerdere distributiekanalen kopen, waaronder ook 'online'. Dat wil zeggen dat je in kozijnwebshops een of meerdere kozijnen kunt bestellen. Hieronder tref je een omschrijving van deze manier van bestellen, de voordelen en de nadelen ervan aan.

Houd er rekening mee dat een webshop natuurlijk anders is dan een dealer van een bepaald kozijnmerk. Bij een webshop kun je vaak alleen de kozijnen bestellen, echter hebben sommige shops ook een eigen montagedienst of besteden ze dit uit aan een onderaannemer. Dan is er natuurlijk nog de plaatsing. Wie gaat dit doen? De webshop, jijzelf of een aannemer (of de buurman/een neef)? Houd hier rekening mee.

Werkwijze en levertijden

Over het algemeen is het zo dat als het aantal en de bijbehorende maten eenmaal bekend zijn, het erg snel kan gaan. Er zijn shops die de kozijnen binnen 1 tot 2 weken kunnen leveren.

Samenstellen van kozijnen via de online tool/configurator

Om een order te plaatsen dien je natuurlijk eerst te weten wat je precies nodig hebt. Het begint allemaal bij het vaststellen van je budget, te kijken naar hoeveel kozijnen je nodig hebt en het opmeten van je kozijnen. Vaak kun je in een aantal stappen je opdracht bij een webshop plaatsen en bevestigen.

Stappenplan van aanbieder

Soms kun je bij een webshop tegen lagere prijzen je kozijnen bestellen. Je krijgt daar dan uitgebreide instructies bij om je kozijnen zelf te plaatsen. Dat is uitleg over:

  • het opmeten
  • het verwijderen van de oude kozijnen
  • het waterpas zetten van nieuwe kozijnen
  • het plaatsen van het glas
  • en als laatste stap het afdichten/kitten van de kozijnen

Voor een handige doe-het-zelf klusser is dit een werkje die hij of zij prima zelf kan doen.

Kosten online kopen

Je bent soms iets goedkoper uit als je je kozijnen online besteld. Vaak hebben grote webshops ook een eigen assemblage en kunnen ze jouw kozijnen zelf produceren. Maar wat ga je besparen?

Onderdeel Percentage
Kozijnen + glas (materiaal) 50%
Arbeidsloon 40%
Voorrijkosten 5%
Afvoerkosten 5%

In bovenstaand tabel hebben wij de prijsopbouw van kozijnen voor je opgesomd. Arbeidsloon, afvoer- en voorrijkosten kunnen in sommige gevallen 50% van de totale kosten bedragen. Als je je kozijnen online besteld en deze allemaal zelf plaatst kun je dus een stuk goedkoper uit zijn.

Echter kost het je wel tijd en energie (dat heeft natuurlijk ook een waarde en is ook in geld uit te drukken). Het is dus aan jou om een overweging te maken en te bepalen of de baten opwegen tegen de kosten.

Wil je weten wat kozijnen in euro's kosten? Ga dan naar pagina prijzen kozijnen.

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten