Inmeten

Ga je kozijnen kopen en wordt er gevraagd naar het aantal ramen/deuren en de maten? Dan kun je zelf je kozijnen opmeten om aanbieders meer informatie over de situatie bij jou thuis te geven. Op grond hiervan kunnen ze een offerte voor je opstellen. Het is echter altijd verstandig om het opmeten naderhand nog eens door de expert te laten doen om vervelende situaties te voorkomen. Hoe gaat alles in zijn werk?

  • Je meet je kozijnen op (gebruik het stappenplan hieronder), het liefst nogmaals door iemand anders en noteert deze + dubbele check.
  • Daarna vraag je offertes op zodat meerdere kozijnaanbieders je een voorstel kunnen doen.
  • Als je met een bepaald bedrijf verder wilt, laat ze dan eerst nog even een keer langs komen voor het opmeten van jouw kozijnen om vervelende (en dure) situaties naderhand te voorkomen.
  • Pas dan kun je de daadwerkelijke opdrachtbevestiging/offerte tekenen en kan het bedrijf je kozijnen bestellen.
  • Gebruikelijk is dat je nieuwe kozijnen (inclusief glas) binnen 4 tot 10 weken geplaatst zullen worden.

Tip: inmeten overlaten aan de professional
Om een eerste offerte en dus een prijsoverzicht voor jouw opdracht te krijgen is het verstandig om zelf je kozijnen op te meten aan de hand van het stappenplan hieronder. Echter, laat de definitieve versie van jouw offerte altijd baseren op de maten van de professional! Ze komen graag bij je thuis voor het inmeten van de kozijnen (en een kop koffie)!

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Stappenplan opmeten kozijnen

Uiteindelijk worden je oude kozijnen vervangen met nieuwe en is het belangrijk dat kozijnleveranciers een eerste offerte voor je kunnen maken. Dit doen ze gebaseerd op de door jou aangeleverde maten. Over het algemeen zijn de offertes vrij nauwkeurig en zullen de prijzen niet/nauwelijks veranderen als ook de professional deze bij jou thuis heeft opgemeten.

Voor elk raam ga je als volgt te werk:

Horizontaal opmeten

  • Stap 1a: meet eerst de breedte van muur tot muur en haal hier 1 cm van af
  • Stap 1b: meet op meerdere plekken en houd de kleinste maat aan (vergeet niet: minus 1 cm)

Verticaal opmeten

  • Stap 2a: meet daarna de hoogte van metselwerk/raamdorpel tot muur en haal hier 1 cm van af
  • Stap 2b: meet op meerdere plekken en houd de kleinste maat aan (vergeet niet: minus 1 cm)

Let er op dat je 2 cm van het totaal af haalt als je vanaf de dorpel meet.

Waarom ruimte voor speling?

Het is belangrijk dat er enige speling zit tussen het kozijn en het metselwerk/bouwmateriaal/gevelplaten. Als je bijvoorbeeld kiest voor nieuwe houten kozijnen gaan deze na een tijd werken en zullen ze dus gaan uitzetten en krimpen. De ruimte tussen het kozijn en de muur worden na de plaatsing met waterdichte sealant/kit of coatingstrips (compriband) gedicht zodat er geen insecten en vocht in kan.

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten