Kozijnmerken

De diverse benamingen voor een type kozijn en het kozijnprofiel kunnen erg verwarrend zijn. Want zo zijn er kozijnprofiel merken die je vaak bij diverse kozijnaanbieders zult tegenkomen. Ook als een Nederlandse producent een 'eigen fabriek' in Nederland heeft staan kunnen ze toch kozijnprofielen van grote Duitse merken zoals Veka, K-Vision (Profine) of Schüco gebruiken.

Wat betekent dit? Over het algemeen komen de allerbeste profielen uit Duitsland en verwerken nationale/regionale fabrikanten dit tot een 'eindkozijn'. Denk aan: dat in een profiel nog isolatiemateriaal ed. moet komen welke dus de Nederlandse eindverwerkers verzorgen.

Dus de eerste stap is na te gaan welk merk kozijnprofiel (K-Vision, Weru, Kömmerling etc.) een kozijnaanbieder in Nederland verkoopt/gebruikt. Het kan echter nog steeds voorkomen dat een goed Duits profiel uiteindelijk tot een slecht kozijn vervaardigd wordt; dit heeft te maken met de kennis en kunde van de verwerker.

Dus wat is belangrijk? Het kiezen van een goed (Duits) kozijnprofiel dat door een gerenommeerd eindverwerker tot een uitstekend kozijn vervaardigd is!

Overzicht kozijn merken

Een overzicht van bekende merken kozijnen die in Nederland verkocht worden zijn:

Let op dat het hier om kozijnprofiel merken gaat. Je ziet duidelijk dat Duitse fabrikanten de dienst uitmaken en zijn bijna alle gerenommeerde kozijnprofielen van Duitse makelij.

Houtenkozijn merken?

Wat je opvalt in bovenstaande tabel is dat merken voor houten kozijnen ontbreken. Er zijn alleen leveranciers/aanbieders van houten kozijnen die onder hun eigen naam kozijnen verkopen. Denk hierbij aan gespecialiseerde kozijnmakers maar ook timmerbedrijven met een eigen werkplaats bijvoorbeeld. Dit kunnen Nederlandse maar ook buitenlandse bedrijven/leveranciers zijn. Let bij het kopen van houten kozijnen vooral op of het gaat om FSC en KOMO gekeurde producten. Meer over de keurmerken vind je hier.

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten