Kozijnen kopen in Duitsland

In de jaren '50 konden steeds meer ingezeten van Duitsland een huis kopen en zijn kunststof kozijnen ontwikkeld voor deze nieuwe huiseigenaren omdat er een grote vraag was naar onderhoudsvrije kozijnen. Houtrot was een groot probleem en veel mensen wilden gewoon niet beginnen aan het continue onderhouden van de kozijnen. Tot op de dag van vandaag behoren Duitse producenten van PVC kozijnen nog steeds bij de allerbeste van Europa (en de wereld).

Voorbeeldbedrijf: meer dan 150 jaar ervaring

Een fabrikant met meer dan 150 jaar ervaring is bijvoorbeeld Weru kozijnen uit Rudersberg, Duitsland. Op de Nederlandse website is het volgende te lezen over dit bedrijf:

'De basis voor de huidige kozijnen van Weru is in 1843 gelegd met het professioneel beglazen van ramen en deuren. Die activiteiten monden uiteindelijk uit in een ‘Roll- und Klappladenfabrik’ in Rudersberg (Duitsland) in de innovatieve en bedrijvige deelstaat Baden-Württemberg. Vanaf 1960 richt Weru zich hier op het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige PVC-kozijnen. De kozijnen worden geproduceerd in Rudersberg (Baden-Württemberg) en Triptis (Thüringen).'

Bron: www.weru.nl

En er zijn meer! Zo zie je dus dat er Duitse fabrikanten met erg veel ervaring zijn en zijn ze dus niet voor niets (nog steeds) koplopers op dit gebied. Bekijk ook eens alle kozijnmerken.

Waarom Duitse kozijnen kopen?

Over het algemeen kunnen we stellen dat kozijnen uit Duitsland goedkoper en veelzijdiger zijn. Ze zijn degelijk en van erg hoge kwaliteit. Een van de belangrijke redenen hiervoor is niet alleen dat kunststof kozijnen daar ontwikkeld zijn maar ook het feit dat het voor fabrikanten moeilijker is om een kwaliteitskeurmerk te verkrijgen dan elders in Europa. Omdat er hogere eisen worden gesteld dan in andere landen moeten de kozijnen dus ook van hoge(re) kwaliteit zijn.

Waarom niet uit Duitsland halen?

Een lange tijd was het dus inderdaad zo dat je kozijnen van kunststof het beste in Duitsland kon kopen. Echter is het zo dat veel van deze fabrikanten tegenwoordig meerdere dealers in Nederland hebben en kun je deze kwaliteitsproducten gewoon bij een Nederlandse leverancier kopen. Dit biedt meerdere voordelen omdat de Nederlandse variant helemaal gericht is op de Nederlandse markt. Denk hierbij aan de garantievoorwaarden en het Politiekeurmerk (die kennen ze niet in Duitsland). Dat land kent een ander gebruik als het gaat om de garantie en kun je tegen enkele andere barrières aan lopen als je je kozijnen uit Duitsland haalt. En je moet natuurlijk ook gewoon Duits kunnen. Houd er ook rekening mee dat je een snelle nazorg wilt omdat je bijvoorbeeld in de winterdagen niet lang wilt wachten op de reparatie van je kozijnen.

Waarom gewoon in Nederland kopen!

Zoals beschreven zijn er 2 redenen waarom je je (kunststof) kozijnen gewoon in Nederland kunt kopen:

  • Het klopte dat er destijds een kwaliteitsverschil was en de Duitse fabrikanten enorm voorliepen op de productie van hoogwaardige kunststof kozijnen. Tegenwoordig gebruiken veel fabrikanten buiten Duitsland profielen uit Duitsland. Dit zijn fabrikanten die de kozijnen 'afwerken', dus helemaal klaarmaken (isolatiemateriaal plaatsen ed.) om in de gevel gemonteerd te worden. Kozijnleveranciers met een eigen fabriek in Nederland zijn bijvoorbeeld Schippers en Belisol. Beiden gebruik de profielen van K-Vision; welke een merk van Profine Group is (een groot Duits kozijnprofielfabrikant).
  • Een reden waarom men vroeger echter niet zo warm werd van kunststof kozijnen is dat deze na verloop van tijd ging verkleuren. UV-straling van de zon was de grote boosdoener en werden vooral witte kozijnen na een tijd geel/gelig van kleur. Echter is dit probleem al lange tijd verholpen en is bewezen dat hedendaagse kozijnen niet verkleuren. Diverse Nederlandse aanbieders hebben een attest en kunnen bewijzen dat de door hun geleverde producten met veroudering niet verkleuren.

Kortom, dezelfde kwaliteit kozijnen die men in Duitsland kan kopen (als je voor Duitse kwaliteit kiest natuurlijk) kun je tegenwoordig gewoon ook bij diverse dealers hier in ons kikkerlandje kopen. Het scheelt je weer een rit en ben je verzekerd van een Nederlands product met een waterdichte garantieregeling! Bekijk voorbeeld kostenindicaties om een idee van de marktprijzen te krijgen.

Wat kosten kozijnen?

Benader kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Dankzij je vergelijking kun je tot wel 20% op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten