Kozijnen kopen op Marktplaats

Als je kozijnen gaat kopen dan bestaat de kans dat je ook even op Marktplaats gekeken hebt. Op Marktplaats.nl is er veel aanbod maar is het verstandig om via dit platform kozijnen te kopen? En wat zijn de nadelen?

Waaruit bestaat het aanbod op Marktplaats?

Op Marktplaats vind je veel advertenties van aanbieders van kozijnen en is dit aanbod erg breed en divers. De kozijnen die worden aangeboden kunnen:

  • goede maar verkeerd opgemeten kozijnen zijn
  • restpartij kozijnen zijn
  • beschadigde kozijnen zijn
  • uit een faillissement voorraad komen
  • afkomstig zijn uit geannuleerde bouwprojecten
  • van inferieure kwaliteit zijn

Echter is het ook zo dat kozijnaanbieders adverteren op Marktplaats en bieden zij hun reguliere aanbod aan. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent kun je dus heel veel vinden op dit platform.

Nadelen kozijnen kopen via Marktplaats

Als je niet voor het reguliere aanbod gaat dan kleven er enkele nadelen aan het kopen van kozijnen via Marktplaats.

Stel, je koopt kozijnen die uit een faillissement voorraad komen en past de muren van je woning of schuur ietwat aan zodat ze er goed in zitten. Waar je uiteindelijk eventueel tegen aan kan lopen is het feit dat je bij niemand meer terecht kan als je kozijnen op de een of andere manier scheuren o.i.d.; niemand die garantie geeft op de kozijnen. Volgens Europese wetgeving is het zo dat je bij een faillissement bij de groothandelaar/importeur kan aankloppen maar dat is alleen het geval als het bedrijf waar je de kozijnen gekocht hebt failliet gegaan is. En geldt niet voor verkoop via een executieveiling of dit soort restpartij verkopen. Je kunt echter wel kijken of de verkoper een garantie op de producten geeft; dit is bijna nooit het geval.

Als het allemaal niet veel uitmaakt omdat het om de kozijnen van een schuurtje of je autogarage ergens op het platteland gaat, dan kun je op dit platform kozijnen bestellen en plaatsen. Het zal je immers heel veel geld schelen natuurlijk.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk kozijnoffertes van specialisten